BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Студено и ветровито време ни очаква тази седмица

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време и максимални температури между 18° и 23°.

Във вторник сутринта ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб, с източна компонента. Около и след обяд над Западна, а по-късно през деня и през нощта срещу сряда и над Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки и локални значителни количества на валежите. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните – между 19° и 24°, по-ниски по морския бряг.

В сряда ще бъде предимно облачно. Валежи ще има на много места, вече и в Източна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, временно силен, с него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат значително, максималните ще са предимно между 10° и 15°. След обяд от северозапад валежите ще спират, а облачността временно ще се разкъсва.

В четвъртък и петък ще е сравнително студено, ветровито, облачността ще е по-често значителна. През първия ден на места в Южна България ще има слаби превалявания от дъжд, в планините над 1500 m – от сняг. Не е изключено слаб сняг да превали и на отделни места в Западния Предбалкан и високите полета в Западна България.

През почивните дни вятърът ще отслабне и ще стихне. Ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността, дневните температури ще се повишат и в неделя максималните ще са между 15° и 20°./НИМХ

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!