Осмият пациент обявен вчера от ген. Мутафчийски, че е от Пазарджик и е носител н коронавирус,  е с постоянен адрес в Пазарджик и е оставен на лечение във ВМА – София, заяви днес на брифинг областният управител Стефан Мирев, след проведеното днес извънредно заседание на Областния оперативен щаб.

60 – годишният мъж е идвал в Пазарджик на 18-ти март и се е срещал с брат си и братовчед си, двамата са поставени под карантина.

Общо 1186 човека в областта са под карантина, изпратените проби на медицинския персонал и пациентите в пещерската болница са с отрицателен резултат. Ето защо е взето решение Вътрешното отделение на пещерската болница ще бъде освободено от карантина.

571 човека от карантинираните са от Пазарджик, до края на работния ден данните на всички ще бъдат въведени в системата на личните лекари и ще могат да бъдат видени от тях, съобщи шефката на РЗИ – д-р Фани Петрова.  Изпратени са нови проби от Инфекциозно отделение, чийто резултати се очакват в утрешния ден.

Всички отделения в болниците, от заповедта на министъра ще бъдат готови до вторник, като всяка болница трябва да представи план за действие при случай на разрастване на епидемията, допълни областният управител Стефан Мирев. / pzdnes.com

Целия брифинг вижте ТУК