BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вътрешното отделение на МБАЛ „Д. Ранев“ гр. Пещера е освободено от карантина

Вътрешното отделение на МБАЛ „Д. Ранев“ гр. Пещера е освободено от карантинаС решение на Областния кризисен щаб, Вътрешното отделение на МБАЛ „Димитър Ранев“ гр. Пещера е освободено от карантина.

Пробите за коронавирус на медицинския персонал и пациентите са отрицателни и те ще продължат карантината си вкъщи. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след извънредното заседание на Областния кризисен щаб, което се проведе днес.

До вторник – 31 март, всички лечебни заведения от областта ще представят план и готовност за лечение на болни от коронавирус при евентуално разрастване на епидемията.

По отношение на личните предпазни средства, областният управител съобщи, че е определен срок до понеделник – 30 март, в който всички болници в областта отново трябва да представят заявки в РЗИ Пазарджик за необходимите им количества.

Началникът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова допълни, че са изпратени  общо седем нови проби за изследване. Те са от персонала на Инфекциозно отделение към МБАЛ Пазарджик, който обслужва болните с COVID-19, на пациент от КАРИТ и на хоспитализиран болен с коронавирус в Инфекциозното отделение.

Областният управител Стефан Мирев благодари отново на всички физически лица и фирми, които се свързват с него и изразяват желанието си да помогнат като доброволци и дарители в тази извънредна ситуация

„Това е начинът да бъдем обединени и с усилията на всички нас – представители на институции и на обществото да преборим това коварно заболяване“, каза в заключение Стефан Мирев.  / pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!