BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Децата от ОДЗ «Снежанка» гостуваха на пожарникарите от Пазарджик

Пазарджик

Децата от ОДЗ «Снежанка» гостуваха на пожарникарите от Пазарджик. Това е поредното посещение на възпитаници на детски градини в областната пожарна.

В сряда малчуганите от групите «Звънче» и «Детелина» заедно с техните възпитатели посетиха Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» в Пазарджик.

Те бяха посрещнати от директора на РДПБЗН комисар Ангел Дудов и дежурната смяна огнеборци. Децата успяха отблизо да се запознаят с пожарникарската професия, като видяха оборудването, средствата за лична и дихателна защита на служителите. Естествено най-голям беше интересът към автоматичната стълба и противопожарния автомобил «Ивеко». Накрая всяко от децата успя с помощта на огнеборец лично да изпробва системата за гасене с високо налягане. Времето за посещението изтече неусетно, а накрая повечето от децата искаха да станат пожарникари.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!