BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ подариха Коледа на болни деца в МБАЛ – Пазарджик

Коледна благотворителна акция ”Подари играчка на болно дете”, организираха учениците от 5 „в” клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев” за настанените за лечение в МБАЛ – Пазарджик малчугани. 20 деца придружавани от техния класен ръководител Николина Кръстанова, посетиха отделенията на пазарджишката болница и ги зарадваха с коледни подаръци. Всеки малък пациент, който вместо у дома е в болничната стая, получи плюшена играчка, шоколадови лакомства, сокче и картичка от учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“.
Петокласничката Йоана Папазова поздрави малките пациенти на двете отделения и им припомни, че по Коледа се случват чудеса, а тя и съучениците й искат да бъдат това коледно чудо за тях. Учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев” пожелаха на болните деца бързо възстановяване и прибиране за празниците в къщи.

Лично изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов изказа благодарност към малките дарители за техния мил жест. „Благодаря ви, мили деца, че точно преди Коледа показвате такава съпричастност и загриженост към болните ни пациенти в двете детски отделения. Надявам се и в бъдеще да продължавате да правите такива добрини”, заяви д-р Темнилов. Той пожела на учениците да сбъдват мечтите си. Да бъдат здрави и за Коледа да получат подаръците, които са си пожелали. Малките дарители получиха и благодарствено писмо от името на ръководството на МБАЛ-Пазарджик.

Посещението в болницата за учениците приключи в ЦСМП-Пазарджик, където имаха възможност да се запознаят с работата на спешните медици и да разгледат линейка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!