BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Уни Хоспитал“ организира кръводарителска акция на 17 април

Кръводарителска акция ще има на 17 април (сряда) от 09:00 до 12:00 часа В МБАЛ „Уни Хоспитал“. Тя се организира съвместно с Районен център по трансфузионна хематология – Пловдив и в нея могат да се включат граждани, близки на пациенти, които се нуждаят от кръвопреливане, служители на лечебното заведение.
Специалистите уточняват, че кръводаряването е полезно. То стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма. Количествено кръвта се възстановява за по-малко от 24 часа, а качествено, за 3-4 седмици. Минималният срок между две дарявания на кръв е 60 дни.
Кръводарителите имат право на два дни отпуск, като получават и подкрепителна закуска, подарък, и уникален код за достъп до системата за проверка на резултатите от направените изследвания за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.
Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба и не съществува никаква опасност от зараза по кръвен път.

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!