BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Третият шосеен пробег “Пазарджик Run” е тази събота в парк-остров “Свобода”

Третото издание на шосейния пробег “Пазарджик Run” ще се проведе тази събота, на 5 септември, в парк-остров “Свобода” в Пазарджик. Проявата е част от веригата RUN BULGARIA и градът ни за трети път ще даде възможност за индивидуално и щафетно бягане, в което ще могат да се включат семейства, отбори и индивидуални любители на леката атлетика.

Началото на надпреварата е от 18.00 часа, с масов старт на дистанция от 5360 м. (3 обиколки x 1786м.). Стартът на щафетното бягане (3 x 1786м.) за фирми, семейства и отбори ще е час по – късно, от 19.00 часа. Участниците ще бъдат разпределени и по възрастови групи – мъже, жени, юноши и девойки.

Право на участие в шосейния пробег “Пазарджик Run” имат всички, които се регистрират до 3 септември на www.runbulgar.com, като за пазарджиклии то ще е безплатно.

„Пазарджик Run” e шестото издание на Run Bulgaria и за трети път градът ни е домакин на шосеен пробег като част от развитието на масовия спорт. Продължаваме последователната си политика в тази насока, да подкрепяме спортните дейности и ролята им за развитието на подрастващите. Спортът възпитава дисциплина, отговорност и изгражда успешни модели за поведение.“, сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов.

„. Целта ни е до края на 2023 г. Пазарджик да стане най-спортният град в България и всички ние да продължим да имаме самочувствие, да се гордеем не само с града си, но и с постиженията на всички наши спортисти.“, е желанието на олимпийската ни медалистка и двигател на спортните събития в града Ренета Камберова.

Организаторите от Община Пазарджик, Българска федерация по лека атлетика, Run Bulgaria  и Сдружение “Пазарджик спортува” са се погрижили всеки участник да получи фланелка, а всеки стигнал до финала –  медал от Run Bulgaria. Те отново са помислили и за малчуганите, за които ще има  занимание по детска атлетика с начало в 17.45 ч. и с продължителност един час. Тя ще е в специално обособена зона до старт – финала. Веднага след това, всички малчугани ще бъдат наградени с грамоти и подарък. Участието на деца в заниманието „Детска атлетика“ е безплатно и след заявка на atletikabg@gmail.com, като наличните места са сто.

Програма – събота/05 септември:

17.45ч- 18.45ч. – “Детска атлетика” в зона до старт – финала;

18.00ч. – Официално откриване на състезанието;

18.00ч. – Старт – 5360 м.;

18.45ч. – 19.15 ч. Награждаване на учасниците от “ Детската атлетика”;

19.00ч. – Старт на щафета 3 x 1786м. – фирми, семейства и отбори;

19.30ч. – Награждаване на победителите от пробега и щафетите.

 

 

 

 

 

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!