BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Обещавам ви, че ще имате едни от най-добрите зали, условия и отношение от наша страна

На изключително бляскава церемония “Спортист на годината 2020” – Пазарджик бяха наградени най-заслужилите спортисти за изминалата 2020 година. Кметът Тодор Попов коментира не само досегашните успехи на пазарджишките спортисти, но и намеренията за развитие в спорта и културата.

Днес е важен ден, защото награждаваме нашата градска гордост. Награждаваме нашите шампиони, хората, които ще бъдат визитките за нашия град и се гордеем с тях. Щастлив съм, че присъствам на тази церемония, за да може да се чувствате важни и значими и да сте тук на тази сцена. Да се чувствате истински успешни и оценени и хора, които правят нещо важно. Ако се върнем малко по-назад – тук виждам лица, с които сме провеждали първите церемонии, които не бяха това, което са сега. Освен че правим все по-добри и хубави церемонии, с които да покажем уважение към нашите спортисти, се развиваме и като успешен модел за подражание в страната. Все повече млади хора поглеждат към това безценно нещо, което ние имаме, а това е спортът. Няма значение дали е масов, професионален, учителски, ученически, аматьорски – важно е човек да спортува.

Моята амбиция стига още по-напред. Всички знаете преди 10 години откъде тръгнахме – от една гола поляна. Пазарджик винаги е бил шампионски град и град на спортистите. Сега това, което постигаме – горд съм. Няма друг град с толкова медали, с толкова проведени състезания. Няма друг град, който да си поддържа представителните отбори и те да заемат лидерски позиции. Няма друг град, в който да има толкова много спортни клубове и толкова голяма подкрепа от страна на общината. Няма друг град, в който да има толкова спортуващи деца. Но… не е достатъчно. Искам в следващите години ние да бъдем №1 във всичко. Трябва да имаме мотивацията, амбицията, куража да го поискаме и да го заявим.

Вие питали ли сте Серафим Тодоров къде е тренирал?! В една смотана пещерска зала, в която светеше една лампа, но той там стана голям шампион. Питали ли сте къде тренираше Георги Георгиев?! Тичаше на дигата, в залата нямаше татами и хората го мислеха за мръднал. Питали ли сте Ренета Камберова къде е тренирала?! В залата беше -10 градуса, все едно си отвън, половината зала беше в кофи.

Обещавам ви, че ще имате едни от най-добрите зали, условия и отношение от наша страна. За да може да сте спокойни и да имате необходимото самочувствие и амбиция. Всичко това, което имате сега, не е даденост. То е отношение. Затова искам да имате амбицията. Затова не искам да се задоволяваме с това, което сме постигнали. Искам да бъдете още по-отдадени на това, което правите. Гордостта, която ме изпълва в момента, е плод на нашите взаимни усилия. Защото всички ние в Пазарджик гледаме в една посока – започваме през вас, спортистите, треньорите, базата, финансите, администрирането на целия процес. Така че тук се работи правилно. Написали сме правилната рецепта.

Тази година откриваме още две зали – до Великден ще бъде готова залата в Спортното училище, а до края на годината и тази в Зоната на здравето. В момента тече външният ремонт на съблекалните и избираме изпълнител за басейна. До 24 май или 1 юни заедно ще скочим с треньори и състезатели в басейна. Първо правим олимпийския басейн, а догодина и малкия басейн, за да стане един чудесен комплекс. Следващата година продължаваме със зала Хебър – пълно реновиране, ще насоча вниманието си и към стадиона, а през 2023 година ще оправим и стадиона в квартал Младост. Всяка година ще продължим да поставяме съоръжения за масов спорт – фитнеси, детски площадки и т.н. Така че след 2-3 години да се видим още по-успешни и удовлетворени от това, че всеки от нас е сбъднал мечтата си. А тя е всеки от вас и нас да е горд с постиженията си.

И още веднъж искам да кажа на висок глас, защото продължават да питат – защо за спорта даваме толкова, защо не повече улици и асфалт. Отговорът е много прост. Пазарджик има достатъчно за всичко, никой не е пострадал дори и в година и месеци на пандемия. Защо са ми важни спорта и културата. Защото едните се грижат за физическото здраве, а другите – за духовното. Защото без тях не сме хора…

Ще продължим активно да работим и да отделяме средства за развитието на нашия спорт, защото това означава повече здраве за всички. Когато сме здрави и уверени в себе си, когато сме дисциплинирани, амбициозни, каквито са спортистите, тогава ще станем още по-успешни като общество и като хора. Затова за културата и спорта ще продължат да се дават средства независимо дали се харесва на някого или не, докато аз съм кмет на Пазарджик.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!