BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Изключително горд съм, че Пазарджик е пример за добро партньорство в реализирането на важни проекти за града ни

Днес е поредният хубав ден за нашия град. Защото тези дълго чакани пътни ремонти, които ние предвиждахме, най-после са факт. Днес е ден, в който аз искам специално да благодаря, защото всички виждате, че когато институциите се обединят, могат да вършат добри и полезни неща за хората. Пазарджик е един добър пример за това. Не само по отношение на пътната инфраструктура, но и по отношение на много други проекти, свързани със социалната, спортната и всички други сфери. Аз съм щастлив, че днес сме тук всички заедно. Това каза кметът на община Пазарджик при откриването на ремонтирания участък от републиканския път І-8 до границата с област Пловдив, който в чертите на Пазарджик включва и бул. „Стефан Стамболов“. Той благодари на директора на АПИ Георги Терзийски, че с личното си присъствие е уважил откриването на тези важни пътни артерии в града, за цялостното му съдействие, както и на целия екип от Агенцията за направеното до тук и за това, което предстои. Малко преди това шефът на АПИ съобщи, че днес ще бъде подписано Споразумение за изграждането на дългоочаквания обходен път на Пазарджик.
В това споразумение ще бъде записано кой какви задължения ще има във връзка със стартирането на нашия обход. Този процес вече е необратим. На следващото си заседание Общинският съвет ще гласува решение за изготвянето на идейния проект, който ще дарим заедно с парцеларните планове на АПИ. Това ще отнеме два месеца, максимум – три. След това те ще започнат съответните процедури, като нашата амбиция е до края на годината да имаме избран изпълнител и да започне реалното строителство, поясни Тодор Попов. Той припомни, че до края на годината ще бъдат реновирани още няколко важни пътни отсечки в града – обхода от Бошулско шосе по „Стамболийски” до първия светофар, от там по „Хр. Ботев” до разклона при Библиотеката и пред „Билла”, а с ремонта на кръговото на моста на Марица ще бъде направена връзката с новооткритото днес околовръстното. Другият важен участък е обходът на ул. „Свобода”, след края на „Петър Бонев”, зад Полицейското училище до ул. „Стефан Караджа”, по който минава тежкият трафик в посока Пловдив.
Тодор Попов благодари на строителите за тяхната съвестна, отговорна, професионална и качествена работа, за цялостното съдействие на всички служители в Областна администрация и на всички, с които Общината си партнира. „Пак казвам, изключително горд съм от това, че Пазарджик е пример за добро партньорство – не само политическо, а и чисто работно, в това ние да реализираме важни проекти за града ни. Така че заслугата е на много хора и аз държах да им благодаря лично. Защото винаги съм изповядал тази философия: който ни помага, след това му помагаме и ние.”
Шефът на АПИ отбеляза, че събитие като днешното е израз на политиката и разбирането на Агенцията и правителството, че дори в дни на пандемия, тежки дни, строителният и пътно-строителният бранш не трябва да спира своята работа, независимо от трудностите, независимо от забавените доставки. Той посочи, че само в този участък са вложени 23 млн. лв. от бюджета на Агенцията, а в област Пазарджик към момента са изпълнени или се изпълняват обекти на обща стойност около 100 млн. лв. Само за поддържането на републиканските пътища на територията на областта, в това число и зимното, са отделени около 5 млн. лв.
„Сигурен съм, че най-щастливи от новоремонтирания път ще бъдат жителите и гостите на града, които преминават по него към една от атракциите на Пазарджик – парк-остров „Свобода”, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев, като подчерта, че това е още един изключително важен инфраструктурен проект, свързан с развитието на града, региона, с икономическата активност и подобряването на трафика.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!