BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След близо 24 часа откриха изгубил се възрастен мъж в гората край „Атолука“

Пазарджик Възрастен столичанин бе открит, след като се загуби в гората край летовището „Атолука“, намиращо се в землището на брациговското село Равногор, съобщава пресцентърът на полицията в Пазарджик. Случката се разиграла в събота сутринта, когато възрастна двойка от столицата, притежаваща вила в летовището, решили да се разходят в гората. Целта на пенсионерите била да се порадват на планината, да наберат гъби и билки. По време на разходката двамата се разделили, за да обхванат по-голям периметър. Когато се върнала на уреченото място обаче жената не открила своя 78-годишен съпруг. Минали няколко часа, а от него нямало вест. Тогава тя подала сигнал на телефон 112.

За издирването на мъжа били сформирани няколко групи, в които взели участие полицаи от РУ-Пещера и участъка в Брацигово, пожарникари от противопожарния участък в родопския град, лесничеи от ДГС-Пещера,  доброволци от вилната зона край „Атолука“ и село Равногор. В по-късен етап се включили и спасители-доброволци от група по пещерно спасяване в Пещера, а от другия край на планината тръгнали и няколко души от съседното село Нова махала. Някои били пеш, други с високопроходими автомобили, като издирвали мъжа почти до полунощ. С влошаването на времето започнал валеж от дъжд и в комбинация с непрогледния мрак наложило търсенето да бъде преустановено.

Рано сутринта в неделя екипите отново влезли в действие и за радост около 09.00 ч. възрастният столичанин бил открит невредим в гората. Той е транспортиран с линейка до Брацигово, където е прегледан от лекар и предаден на семейството му.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!