BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пътната обстановка в областта е динамична, сняг вали навсякъде

Снеговалеж има на територията на цялата област. Пътната обстановка също е динамична, но са предприети мерки за своевременна реакция при възникнали усложнения. Още от вчера сутринта по пътната мрежа в региона са извадени допълнителни патрулиращи екипи. Поддържа се активна комуникация с представителите на Областно пътно управление, областната и общинските администрации, съседните областни дирекции, съобщи за медиите говорителят на ОДМВР Пазарджик Миросав Стоянов.

Естествено повечето усилия през изминалата нощ бяха насочени към осигуряване на проходимост на АМ „Тракия”. За няколко часа беше спряно цялото движение на МПС в участъка обслужван от ОДМВР-Пазарджик. Тази мярка имаше за цел да подпомогне почистването на магистралата , както на пазарджишка, така и на съседните територии. В малките часове движението за леки автомобили беше възстановено, а тази сутрин поетапно се възстановява и движението на тежкотоварни автомобили. Допълнително наблюдение и активен контакт със снегопочистващите фирми се извършва и в районите на основните пътища Белово-Пазарджик-Пловдив, Пазарджик-Пещера-Батак, Пазарджик-Панагюрище, Варвара-Велинград, Велинград-Сърница. Ограничено е движението на товарни автомобили по пътя Батак-Доспат.

Мирослав Стоянов се обърна към жителите на областта: Съветваме водачите да пътуват само ако това е наложително. Ако тръгват на път да проверят изправността на автомобилите си, да са оборудвани задължително с подходящи за сезона гуми, ако е необходимо с вериги, с достатъчно гориво и средства за комуникация. Наслаждавайте се на чудесната зимна картина, но не предприемайте рискови пътувания.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!