BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правителството отпусна средства на Лесичово и Белово

Правителството отпусна 8,7 млн. лв. по бюджетите на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово.

От тях 786 000 лева са предвидени за община Лесичово, с които ще се извърши основен ремонт на улични мрежи на територията на селата Динката и Калугерово. „Доста проекти се изпълняват в нашата община. Имаме голяма нужда от ремонт на инфраструктурата. Сериозен ремонт не е имало дълги години и тази помощ ще ни е добре дошла“, заяви пред премиера Борисов кметът на община Лесичово Серьожа Лазаров.

С 1 200 000 лв. Министерският съвет подпомага община Белово за реализирането на основен ремонт и обновяване на централната градска част на града. Кметът на Белово Костадин Варев изтъкна, че със средствата ще се обнови и преобрази центърът на града и ще се улесни достъпът до автогарата и жп гарата.

Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, училища, образование, спорт, паркове и то в общини, където кметовете са от целия политически спектър. Точно така ще продължим да работим и да помагаме“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на кабинета.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!