BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пиян шофьор блъсна жена на тротоара в Овчеполци

Десетки административни нарушения и престъпления извършени от водачи са установени по време на провеждащата се акция на полицията по контрол на пътното движение в областта. Тя обхваща райони в малките населени места, дори и тези, които са най-отдалечени от общинските центрове.

Специализираната полицейска операция обхваща територията на цялата страна и ще продължи и през днешния ден. В нея са включении екипи от пътна и охранителна полиция, както и технически средства за контрол на скоростта.
Установени са водачи седнали зад волана след употреба на алкохол на улици в селата Звъничево, Габровица, Овчеполци и на пътя между Виноградец и Карабунар.

Показанията на дрегерите варира между 1.79 промила и 3.40 промила в издишания въздух. Пътните полицаи са засекли случаи на управление на нерегистрирани МПС, управление от неправоспособни водачи и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Най-фрапиращият случая е констатиран снощи на улица в пазарджишкото село Овчеполци. Лек автомобил «ВАЗ» с водач К.Б.- 41г- от съседното село Черногорово загубил управлението над возилото си. Колата се качила на тротоара и блъснала намиращата се там П.М.- 74г. от село Овчеполци.

Пострадалата е транспортирана от екип на «Спешна помощ» до МБАЛ-Пазарджик и настанена за лечение с фрактури на краката, без опасност за живота. Служителите на «Пътна полиция» тествали шофьра с дрегер, като уредът отчел 3.40 промила концентрация на алкохол. Той, както и останалите водачи употребили алкохол са задържани в арестите на полицейските управления в региона.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!