BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отпускат пари за ремонт на пътя Пазарджик – Пловдив и Велинград – Сърница

Отпускат пари за ремонт на пътя Пазарджик - Пловдив и Велинград – Сърница
Правителството отпусна 50 817 326 лв. за извършване на ремонтни дейности предимно по второкласната и третокласната републиканска пътна мрежа. С част от средствата – 45 317 326 лв., ще бъдат финансирани ремонт на асфалтова настилка, локални ремонти, отводнителни мероприятия, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация и подмяна на фуги на съоръжения, ремонт и монтаж на нови ограничителни системи, възстановяване на вертикалната сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка, ландшафтно оформяне и други.

С изпълнението на тези дейности техническите качества на пътните участъци и съоръженията по тях се привеждат към експлоатационно състояние, отговарящо на съвременните изисквания за безопасност и комфорт на движението.

Голяма част от предвидените за ремонт отсечки са по направления, които са изключително натоварени целогодишно, като Монтана – Лом, Пазарджик – Пловдив, Велинград – Сърница, Сливен – Стара Загора. Други от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие – Добрич – Албена, Карнобат – Бургас и др. Остатъкът от ресурса в размер на 5,5 млн. лв. ще бъде изразходван за изплащане на равностойните парични обезщетения на собствениците на отчуждените имоти и части от имоти, засегнати от изграждането на първия етап от обходния път на град Бургас и локалните платна към него.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!