BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови случаи на Ковид в болници, социалната служба на Пещера, училища

РЗИ Пазарджик информира за шестдесет положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните хоспитализирани са шест лица, останалите са поставени на домашна изолация. Трима са хоспитализирани в МБАЛ „Уни Хоспитал“, трима в „МБАЛ-Пазарджик“, като един е настанен в Инфекциозно отделение. Пробите са на тридесет и една жени и двадесет и девет мъже. Една от жените е препратена към РЗИ Пазарджик от друго РЗИ в страната.

От новозаразените са 14 годишно момиче от Спортно училище – Пазарджик, което е на електронно обучение и 13 годишно момче от ОУ „Св. Климент Охридски“ – Пазарджик, извършва се епидемиологично проучване. Трима от новооткритите са служители на ДСП – Пещера, издадена е заповед на директора на РЗИ Пазарджик за поставяне на положителните и контактните лица под карантина, и извършване на щателна дезинфекция.

Новопотвърдени са лекар от „МБАЛ-Пазарджик“, старшата сестра на ЦСМП – Пазарджик, медицинска сестра от МБАЛ „Уни Хоспитал“ и двама шофьори на РЗИ Пазарджик.

Разпределени са:

Жени, на възраст от 14 до 71 години; От град Пазарджик –  9, от село Синитово – 2, от село Мало Конаре – 1, от село Иваило – 1, от село Братаница – 1, от село Щърково -1, от село Бошуля – 1; от град Стрелча – 3; от град Панагюрище – 6; от град Пещера – 5.

Мъже, на възраст от 13 до 84 години; От град Пазарджик – 8,  от село Звъничево – 1, от село Черногорово – 1, от село Братаница – 1, от село Пищигово -1, от село Сарая – 1;  от село Оборище – 1, от град Пещера – 2, от село Капитан Димитриево – 1; от град Панагюрище – 7, от село Баня – 1; от град Стрелча – 1; от град Белово – 1; от град Велинград – 1; от град Ракитово -1.

Починал е мъж на 74 години от град Велинград, хоспитализиран в „МБАЛ-Велинград“, с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!