BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Началникът на РУ – Септември отличи с грамоти достойната постъпка на две тийнейджърки

Септември Две момичета от гр. Септември намерили и предали изгубен портфейл с пари и документи бяха отличени от началника на Районното управление в града.19-годишната Симона Божилова и нейната съученичка Мина Герасимова (18 г.) намерили на земята портфейл с пари и документи на път за училище СУ „Христо Ботев“ на 5 февруари.

Забелязали го в района на площад близо до школото. Взели го и без да се колебаят отишли в местното полицейско управление, където го предали на дежурните полицейски служители. Оказало се, че в портфейла имало лични документи, дебитни карти и сумата от 86 лева, всички собственост на човек от Якоруда. Униформените направили връзка с мъжа и той благополучно си върнал изгубеното.

Днес началникът на полицейското управление в Септември главен инспектор Стефан Божилов покани двете момичета в сградата на управлението. На кратка и сърдечна церемония той им връчи грамоти на РУ-Септември, в знак на уважение и респект към тях за честната и достойна постъпка, която е пример за подражание не само от младежите, но и от възрастните. На срещата присъстваха директорът на СУ „Христо Ботев” г-жа Галина Дишкова и педагогическият съветник г-жа Доротея Никова.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!