BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министърът даде нова линейка и в Пазарджик

Министърът даде нова линейка и в Пазарджик
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев предаде ключовете на 25 нови линейки за 16 ЦСМП в страната, включително и една в Пазарджик.

„С настоящата доставка броят на новите линейки по проекта вече достигна 82. Нови линейки вече работят на територията на Сандански, Царево, Провадия, Г. Оряховица, Кърджали, Белоградчик и още много други населени места в страната. До края на годината предстои да бъдат доставени още 70 линейки, a oстаналите санитарни автомобили – до предвидените по проекта 400 броя – ще бъдат доставяни поетапно до 2021 г.“ Това заяви министърът при приемането на новите 25 броя линейки, закупени в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“. Той предаде ключовете днес на директорите на Спешните центрове в Пазарджик, Кърджали, Търговище, Хасково, София, Варна, Благоевград, Ловеч, Добрич, Видин, Монтана, Габрово, Враца, Велико Търново и Плевен в двора на „Александровска“ болница.

Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, с общ бюджет 163 897 815,62 лв. и тригодишен срок за изпълнение до 23 октомври 2021 г. Линейките са оборудвани с най-модерната апаратура, имат и сервизно обслужване, за което са подписани петгодишни договори, уточни министърът. Договорите са за обслужване на общо 358 санитарни автомобила, като предстои да бъде обявена нова процедура за 42 високопроходимите линейки, тъй като постъпилите оферти по поръчката не са отговаряли на изискванията.

Министърът припомни, че в проекта са предвидени строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ (спешните отделения в 34 лечебни заведения за болнична помощ, 27 Центъра за спешна медицинска помощ и разкритите към тях 170 филиали и 6 изнесени екипа). Като отделна дейност по проекта ще бъдат модернизирани и всички помещения в структурите на спешната помощ, като за целта ще бъде осигурено ново оборудване и ново обзавеждане.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!