BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лайънс с дарение за медиците в Пазарджик

В условията на безпрецедентна световна пандемия, членовете на Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130 – България“, в частност дамски Лайънс клуб Пазарджик – Тракия и мъжки Лайънс клуб Пазарджик, продължават своята служба в полза на обществото чрез своята високо морална и благородна дейност.

В началото на месец май 2020 г. Асоциацията получи от международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/ грант в размер на 10 хиляди долара за средства за индивидуална защита за медиците на първа линия – героите, борещи се с COVID-19.

С дарената сума бяха закупени 200 броя комплекта за многократна употреба, изработени от най-високачествени материали, включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици.

На 20 май 2020 г. Националната кампания ще се проведе едновременно в 22 града в България чрез Лайънс клубовете по места.

В гр. Пазарджик 10 защитни комплекта ще се дарят на МБАЛ за Центъра за спешна медицинска помощ и Инфекциозното отделение.

С това дарение Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ изразява подкрепа и съпричастност към работата на смелите българските медици, които са белите рицари с големи сърца в борбата с коварната болест.

Ние от Лайънс България сме верен и постоянен партньор на хората в нужда и с добротворството си сме винаги с една крачка по-близо по пътя за помощ и промяна на човешките съдби, тук и сега.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!