BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Пазарджик награди първите спортисти за 2020 г. с постижения

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов връчи грамоти и финансови стимули на спортисти и спортни клубове с отличия от състезания на международно ниво.

„Днес поставяме началото на една традиция, с която се надявам да успеем да покажем своето уважение и съпричастност към всички състезатели от нашия град, които са постигнали спортни успехи. Искам по този начин те да се чувстват важни и значими“, започна срещата си с Михаела Стефанова от СК “ Пентатлон” и Борислав Палашев от СК “Палашев” кметът на Община Пазарджик Тодор Попов. “Михаела, ти откриваш сезона, защото на твоята крехка възраст за кратко време си постигнала много и си успяла да се класираш в условията на оспорвана конкуренция“, каза още Тодор Попов.

Кметът поздрави спортистите и треньорите на СК „Палашев“: „Благодаря Ви, защото за кратко време постигнахте много сериозни резултати и се радвам на успехите ви. Борислав се представя много успешно, той ще стане много успешен спортист и съм сигурен, че той има такава амбиция. Човек трябва да има амбиции. Освен масовостта в спорта, от значение е и резултатността. Всеки очаква от тези млади хора да станат шампиони, а аз си давам сметка какво стои зад това: постоянство, труд, усилия и много лишения. Моите искрени уважения към клуба и към теб лично“.

Своите поздравления към спортистите по време на срещата при кмета Тодор Попов отправи и олимпийската медалистка Ренета Камберова. Тя посочи, че е номинирала за отличия тези спортисти заради успехите им. „СК „Палашев“ е първият награден клуб, защото за кратко време успя да възпита състезатели, които да са най-добрите във всички възрастови групи. Тава е изключително трудно“, посочи Ренета Камберова.

Михаела Стефанова и СК Палашев са първите отличени от Община Пазарджик спортисти, които получават грамоти и финансови премии заради постиженията си на международни състезания. Това е поредният ангажимент поет от Тодор Попов през предизборната кампания, който вече се реализира.

**************

Михаела Стефанова СК “ Пентатлон” – фехтовка

Класирала се на трето място  на Международен турнир категория А, провел се в гр. Будапеща Унгария на 25.01.2020г.  в конкуренция с 113 състезателки.

 

СК “ Палашев” – триатлон

Завоювали през 2019г. медали от Държавни първенства, Балкански игри  и Европейска купа в гр. Охрид – 19 златни, 6 сребърни и 6 бронзови медала във всички възрасти. Изпратили участник в Европейски Шампионат по Триатлон за младежи в гр. Кицбюел, Австрия.

 

 

 

 

 

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!