BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Затвориха пътя от Цалапица до Пловдив

От днес започва ремонт на 10-километров участък от път I-8 Пазарджик – Пловдив, на територията на област Пловдив. Инвестицията е за над 15 млн. лв., а средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.
За извършване на ремонтно-възстановителните дейности се ограничава движението в участъка от новоизграденото кръгово кръстовище за с. Цалапица до кръговото кръстовище с околовръстния път на Пловдив. Трафикът ще се преминава по обходни маршрути – по АМ „Тракия“ или по път II-37 Пазарджик – Пещера и път III-375 Пещера – Пловдив.
Ремонтните дейности предвиждат усилване на носимоспособността на пътната основа, където е необходимо, полагане на нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка. Ще бъдат ремонтирани пътни съоръжения и ще бъде подобрено отводняването с оформяне на земни окопи, бетонови канавки и попълване на банкети. Предвижда се подмяна на бордюри, монтаж на нови пътни знаци и мантинели. Срокът за изпълнение на дейностите е до края на август.
Преди седмица завърши ремонтът на 17-километров участък на първокласния път I-8 Пазарджик – Пловдив от Пазарджик до разклона за с. Цалапица. Отсечката е ремонтирана със средства от бюджета на АПИ и инвестицията е за 25,3 млн. лв.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!