BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Във Велинград британска гражданка е причинила смъртта на бебето си по непредпазливост

По искане на Районна прокуратура – Велинград съдът задържа Л.Л., на 39 г., британска гражданка, привлечена като обвиняема за това, че на 8 ноември 2020 г., в гр. Велинград, обл. Пазарджик, е причинила по непредпазливост смъртта на малолетното си дете – момче на 7 месеца – престъпление по чл. 122 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 ноември 2020 г.,  в РУ – Велинград е бил подаден сигнал от Спешна помощ в гр. Велинград, че 7-месечно бебе било докарано в отделението от родителите си – британската гражданка Л.Л. и бащата, български гражданин. Лекарите установили, че детето е било мъртво.  Първоначално за срок от 24 часа по Закона за МВР са били задържани двамата родители.  След проведени процесуално-следствени действия е установено, че на 8 ноември 2020 г., през нощта, майката била в дома си в гр. Велинград. Докато носела на ръце бебето, тя се спънала и паднала на пода с него. Детето е получило черепна травма и по-късно е починало в жилището. Според събраните доказателства по този начин обвиняемата е причинила по непредпазливост смъртта на бебето.  Към настоящия момент няма доказателства бащата да има съпричастност към извършване на деянието. По делото се очаква заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза.

Определението на Районен съд – Велинград подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!