BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Уникалните люлки на „Острова“ вече са три

Пазарджик

„Люлките на художниците“ в парк-остров „Свобода“ вече са три. След Люлката на Дали и Люлката на Ван Гог, Светлозара и Марин Кузеви представиха и Люлката на Пикасо. Уникалният скулптурен проект смело може да бъде обявен за единственият в света, без аналог. Авторите на идеята събраха на Острова колеги, ученици, любители на изкуството и много от посетителите на парка. Според Марин Кузев люлките търсят буквалният контакт с публиката, в същото време люлката е израз на вечното движение и вечния покой, допълни Светозара Кузева.

Трите уникални люлки попадат и в справочника „101 отбивки с деца“, който творците подариха на Тодор Попов. Посвещението в справочника е кратко, но казва много, а именно: „На човека, чиито дела отдавна са извън границите на политиката“.

В отговор Тодор Попов каза: „Днешният ден е още един щрих към голямата картина, която искаме да нарисуваме. Пазарджик да стане един от най–умните, красиви, спортни и перспективни градове“.

В топлия октомврийски ден десетки жители и гости на Пазарджик се докоснаха до най-новата скулптура-люлка в парк „Острова“ – поредният повод за самочувствие на пазарджиклии.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!