BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МБАЛ Велинград изписа две от пациентките с COVID-19

МБАЛ Велинград събощи за две изписани пациентки от Ковид- отделението. Жена на 32 години от Драгиново и друга на 61 години от Сърница, като втората е с придружаващи заболявания – диабет и стенокардия.
„Да благодарим и на другия екип на Ковид- отделението за техния кураж, издръжливост, оптимизъм, всеотдайност и професионализъм! Благодарностите са за д-р Георги Шопов, д-р Петър Величков, медицинските сестри Ваня Гергова и Спаска Чилева, Соня Хаджиева – санитар. Нека им пожелаем успех в борбата с коронавируса, много сили и енергия, и да са все така сърдечни, човечни и благородни към пациентите!“, се казва в съобщението на болницата.
Докато борбата със заразените в Ковид- отделението тече с пълна сила, приемът на пациенти в Хирургично отделение, Отделението по ортопедия и травматология и ОАИЛ продължава като се извършват, както спешни, така и планови операции- затова информира началникът на ХО д-р Чавдар Калъчев.
За изминалата седмица са извършени две операции на перфорирали язви, едната от които е с 26-часов перитонит и увреден болен, а другата с химичен перитонит и относително стабилен пациент, операция на апендицит с локален перитонит, увреден пациент с гангрена на крайник като борбата и грижите за всички пациенти в отеделенията продължава, независимо от усложнената епидемична обстановка.
По заявление на управителят на МБАЛ- Велинград д-р Жеко Чешмеджиев, в Общински съвет Велинград е входиран проект за решение от Кмета д-р Костадин Коев за издаване на разрешение за строеж на външен асансьор, който ще се ситуира на източната фасада на болницата, с цел обслужване на Ковид- отделението. С изграждането на външен асансьор ще бъде избегнато евентуално смесване на потоците. За изграждането на асансьора е изготвен инвестиционен проект и следва да се издаде разрешение за строеж от Главния архитект на Община Велинград.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!