BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ще има ли сняг през януари?

Януари ще започне със сравнително топло и ветровито време, става ясно от прогнозата на НИМХ. Облачността ще е променлива, често значителна, на отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 2000 м – от сняг.

По-малка е вероятността за валежи към 3-4 януари. През втората половина от първото десетдневие ще преобладава облачно време. Повишена вероятност за валежи има около 6-7 януари, отначало от дъжд, който с краткотрайното застудяване в ниските планински райони и високите полета в Западна България ще премине в сняг.

Към края на периода ще се затопли. През първите дни от второто десетдневие температурите отново ще се понижат. Запазва се тенденцията за предимно облачно време с валежи от дъжд и сняг. По-голяма вероятност да са на повече места и по-значителни по количество има около средата на десетдневието.

Относително по-малка е вероятността за валежи към 17-18 януари, когато и температурите за кратко ще се повишат.

През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните. По-голяма вероятност за валежи има през периода 22-24 януари. През последните дни от месеца вероятността за валежи намалява, изгледите са за облачно и мъгливо време в равнинната част от страната и повече слънчеви часове в планините и планинските райони.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!