BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Новият квартал на Пазарджик е пример за добро сътрудничество между държавата и местната власт 

Пазарджик

Точно 8 години след 24-ти януари 2012 година, когато със свое решение правителството предостави част от терена на бившата казарма на Община Пазарджик, там вече има изцяло нов жилищен квартал. “Изключително съм удовлетворен от това, което се случва в този район” – категоричен е кметът Тодор Попов. “На практика тук израсна един нов квартал на Пазарджик. Продължава изграждането на жилищния комплекс. Но и това, което е построено, е впечатляващо. А най-хубавото е, че вече има и много новодомци. Надявам се млади семейства, които са намерили уюта за своето и на своите деца бъдеще. Междублоковото пространство е едно от най-красивите в града ни – със зелените си площи, алеи и детска площадка. 
Новата бензиностанция придава завършеност на зоната за търговия и услуги. Автогарата бе отличена за сграда на годината преди известно време. Предстои да бъде завършен и пазарът, а на парцел от територията  „Крез“ реализира разширението си и вече е най-големият  хипермаркет в сектора на този вид търговия в цяла Южна България. Така че бизнесът на Пазарджик също получи възможност за развитие. Трябва да отбележим, че и търговските помещения под жилищните  сгради на „Царица Йоанна“ са заети. 

Успяхме не само да запазим, но и да впишем паметника на 27-ми Чепински полк, като парково пространство в  общото устройство на територията. 
Ако трябва да обобщим, новият квартал на Пазарджик е пример за добро сътрудничество между държавата и местната власт”, уверен е кметът Попов. 

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!