BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов връчи първите „културни чекове“ на зрелостниците отличници

Традиционната среща на кмета на Община Пазарджик със зрелостниците отличници тази година беше по-различна. Тя се проведе в Лапидариума на Регионалния исторически музей, а като подарък завършилите с отличен успех средното си образование получиха „културен чек“. Той се връчва за пръв път и предоставя възможност за безплатно посещение на културни мероприятия и закупуване на книги по избор на притежателя на чека. „Културният чек“ е част от програмата на Община Пазарджик за поощрение, наречена „Граждански импулс“, която беше представена официално преди месец.
„Вече повече от 12 или 13 години засвидетелстваме нашето отношение към всички млади хора, които са постигнали успехи. Моята философия винаги е била да подкрепям отличниците. Обикновено в училище се обръща внимание като че ли повече на тези, които не се справят, общо взето вниманието е към тези, които не полагат достатъчно усилия и нямат достатъчно успехи. Аз считам, че вниманието трябва да бъде насочено към тези, които се справят, защото те са важните хора, те са бъдещите лидери, които са постигнали успехи, така че вие сте моите хора и това трябва да стане добра традиция да изпращаме нашите зрелостници тук и да засвидетелстваме нашето отношение на уважение“. Така кметът Тодор Попов се обърна към зрелостниците отличници от пазарджишките учебни заведения. Преди първото връчване на „Културния чек“ кметът поясни, че това ще е цялостна система, с която ще бъдат стимулирани младите хора, постигнали успехи в учението, в спорта, в самодейността. „Защото го заслужавате и трябва да имате самочувствието, че вие сте важните хора за обществото, вие сте добър модел за подражание!“, каза Тодор Попов.
„Искам да показваме успешни модели на поведение. Гордея с вас, защото сте постигнали своя първи голям успех – завършили сте образованието си с отличен! Убеден съм, че ще продължите и в бъдеще да успявате, защото така сте научени. Искам да имате хъс, да сте позитивни и амбициозни. Само така човек постига успехи. В живота всички важни неща трябва да ги направите! Кой, ако не Вие, кога, ако не сега! Няма утре! Животът минава бързо, казвам Ви го от личен опит, затова не отлагайте нещата, които искате да направите! Бъдете амбициозни! Всеки един успех е свързан с амбиция – да покажеш това, което можеш, да искаш да постигнеш това, за което мечтаеш. Бъдете постоянни – успехът е свързан с постоянни усилия, нищо случайно в живота не се случва, млади приятели! Всеки един успех е плод на усилия и труд! Горд съм с това, което сте постигнали. За мен е чест да ви връча този културен чек и да ви пожелая да направите така, че ние като град, вашите близки и родители и вие самите да се гордеете с това, което ще постигнете“.

С пожеланието за нови успехи на други поприща кметът на Пазарджик връчи лично на всеки присъстващ грамота и „културен чек“.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!