BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Супер зрелище и 18 медала за Спартак Пазарджик на Държавното по кикбокс

Великолепно представяне записаха състезателите на на Спортен Клуб Спартак Пазарджик на държавното първенство по кикбокс в стиловете К-1 и „Фул контакт“. Нашият клуб участва с 25 състезатели и спечели общо 4 златни, 5 сребърни и 9 бронзови медала, което го нареди на 4-то място в отборното класиране, като добавяме и купа за най-техничен състезател (Александър Рибников).

С общо 12 медала (6 златни и 6 сребърни) СК Шуменска крепост стана отборен шампион в стил “К-1” , а със 17 отличия (13 златни, 1 сребърен и 3 бронзови) софийският “Стар Тийм” триумфира в стил “Фул контакт”. В общото класиране и в двата стила първенец по медали са шуменци с общо 29 медала, следвани от Стар Тийм с 20, СК Боил (Варна) с 14 медала и Спартак Пазарджик с 18 медала.

В три дни (23-25 април) при много емоции, зрелище и страхотна атмосфера в спортна зала “ Васил Левски“ се проведоха десетки битки. Надпреварата се организира под егидата на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай и премина при отличното домакинство от страна на СК „Спартак Пазарджик 2014“ със съдействието на Община Пазарджик.

Участие взеха 320 състезатели от 52 клуба. Състезателният уикенд стартира ударно с 18 атрактивни битки от турнира в стил „Лоу кик“ при децата на възраст 7-8 и 9-10 години. Шампион в детския турнир стана СК Боец (Перник), следвани от СК Ринг (Каварна) и СК Голдън Бойс (Козлодуй).

Адреналинът в залата се покачи със старта на двубоите в стиловете „К-1″ и “ Фул контакт“. 30 двубоя се проведоха още в петък, а общо още 106 срещи продължиха в събота. На финала се изиграха 86 срещи на два ринга.

Миналата година бяхме първият клуб в Пазарджик, който успя да направи състезание в условията на пандемия. Тогава беше много строго, защото никой не знаеше какво ще стане и как ще се получат нещата. Все пак обаче стана страхотно състезание. Бяха около 220 състезатели в двата стила „К-1“ и „Фул контакт“. Първоначално бяхме решили да разделим турнира и състезанията в стил „Фул контакт“ при нас и в Козлодуй, за да може да се разпространява кикбоксът и в двете населени места. Заради кризата обаче решихме отново да комбинираме нещата, като добавим и турнир за най-малките деца по кикбокс. Според мен се получи много хубаво със страхотни емоции”, коментира старши треньорът и главен организатор на състезанието Илко Аджов.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!