BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Старшата сестра на МБАЛ – Пазарджик поздрави колегите си с поема

Пазарджик В Световния ден на  здравето главната медицинска сестра на МБАЛ-Пазарджик Елена Станчева посвети поема на своите колеги, които работят в условията на пандемия от коронавирус. По един  екземпляр от  поемата „COVID-19” получиха началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева и старшата сестра Станимира Стоянова, както и всички лекари, медицински сестри и санитари от Инфекциозно отделение, доброволците – сестри и санитари от други отделения. Старшите сестри на всички отделения в болницата също получиха стихотворението.Елена Станчева поздрави медицинските работници за празника.

„Точно днес искам да поздравя хората, които най-много заслужават това. Хората, които забравиха собствения си комфорт и създадоха оранизация и ред в една извънредна ситуация. Аплодисменти за д-р Пишмишева и Станимира Стоянова“, заяви главната сестра и разказа как в една безсънна нощ е написала нещо със сърцето си, което иска да  посвети на тях и всички, които се борят с  COVID-19.

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева също честити  празника на  лекарите и медицинските сестри   и пожела на всички здраве и да преминем през това изпитание. Тя благодари на  работещите във всички отделения, които са се отзовали. Благодаря, че разбрахте, че трябва да сме заедно в  борбата  срещу този вирус. Надявам се  всичко  да свърши скоро, но мисля че тепърва започва. Трябва да сме готови, че коронавируса ще засегне всяко отделение, защото 80% от хората не боледуват, а са само вирусоносители. Трябва да се научим първо да пазим себе си. Надявам се да се подкрепяме и да си помагаме.  COVID-19 е проблем на цялото общество. Трябва да бъдем бдителни. Това е нов вирус, но не трябва да се паникьосваме. Точно от това трябва да се пазим. Трябва да  разсъждаваме разумно. Няма защитена възраст, няма защитено отделение. Готови сме да помогнем на всеки. Надявам се до два-три месеца да се справим и да се  върнем към нормалния живот, изрази очакванията си д-р Пишмишева.

Всичко, което ни мина през главите е плашещо, но не се уплашихме. Ние не можеше да сме защитени с предпазни средства така добре без съдействието на главната сестра Елена Станчева, за което й благодарим, заяви и старшата сестра на Инфекциозно отделение Станимира Стоянова.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!