BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скъса се дига на „Дели арк“

В следствие на паднали интензивни валежи през последното денонощие, значително се е повишило нивото на отводнителен канал „Дели арк”, което в 9 часа тази сутрин е предизвикало скъсване на част от дигата на напоителен канал „Алеко-потока”, в землището на село Сарая, община Пазарджик. Служители на „Напоителни системи” ЕАД, клон „Тополница” и клон „Марица” са реагирали незабавно, като са предприели спешни аварийно-възстановителни работи за отстраняване на аварията с помощта на тежка техника, с изсипване на едроломен камък за възстановяване на скъсаната дига на напоителния канал. На място са изпълнителният директор на Дружеството г-жа Снежина Динева и управителите на клон „Тополница” и клон „Марица”.

За възникналата авария са уведомени Гражданска защита и РДПБЗН – Пазарджик. Очаква се на територията на община Пазарджик да бъде обявено частично бедствено положение до отстраняване на аварията и възстановяване на водоподаването към земеделските производители.

Екипи на „Напоителни системи” ЕАД ще извършват денонощни обходи и наблюдения на мястото, с цел недопускане риск за живота и здравето на населението и опазване на прилежащата инфраструктура.

Към настоящия момент няма опасност за населението в района на възникналата аварийна ситуация.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!