BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рали спринт шампионата стартира този уикенд в Пещера

На 17-18 април в Пещера ще бъде дадено началото на автомобилният спортен сезон в България за 2021 година. С Рали спринт “Пещера” 2021  ще бъде прекъснато 8-годишното отсъствие на южното ни градче от автомобилната карта на страната. Последното състезание в града беше през август, 2013 година, когато за последно се проведе Планинско Пещера.

Организаторите на надпреварата са заложили на стари и изпитани отсечки, които са били част от рали “Хеброс” и WRC Рали България, а именно специален етап “Пещера”, който ще трябва да бъде преминат два пъти от състезателите, както и скоростен етап “Св. Константин”, който също е с две минавания. Общата дистанция на рали-спринта е 96.50км, от които 48.32км. Са състезателни.

Церемониалният старт на състезанието ще бъде даден в събота от 18:00 часа на площад “България” в Пещера. Самото състезание стартира в неделя, като първата кола ще стартира в 10:15ч. В 09:15 ще бъде затворена първата отсечка, а в 09:40ч втората. СЕ “Св. Константин” ще бъде затворен и от към Батак. Етапите няма да бъдат отваряне преди двете преминавания на състезателните автомобили.

Материалът Рали спринт шампионата стартира този уикенд в Пещера е публикуван за пръв път на Истинските новини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!