BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прогноза за времето за 12 август: Опасни жеги

Прогноза за времето за 12 август: Опасни жеги
Опасно горещо време ще обхване почти цялата страна в първия ден от новата седмица, като денят ще е с жълт и оранжев код. Втора степен на опасност (оранжев код) е обявена в област Благоевград. Поносимо ще е само за четири области в страната – Смолян, Добрич, Варна и Бургас, които са със зелен код. Днес ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната – до умерен, вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса, по-ниски – около 30 градуса, по Черноморието. За района на Пазарджик, термометрите ще се шокачат до 37-38 градуса, а кодът е жълт.
Над Черноморието ще е слънчево, ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха ще бъдат 28-30 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса, по-ниска – 24-25 градуса ще бъде на север от нос Калиакра. Вълнението на морето ще е 3, на юг от Бургас – 4 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Топло време с максимална температура на височина 1200 метра – около 28 градуса, на 2000 метра – около 21 градуса.

Във вторник и сряда отново ще бъде слънчево, безоблачно, около и след обяд – горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 34 и 39 градуса, по-ниски, около 30 градуса, по Черноморието. Привечер в сряда над северозападните райони ще се заоблачи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!