BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поетапно разхлабване на мерките от понеделник

Със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов от 12 април се отварят заведенията за хранене, но при 50 % капацитет. От 16-ти отварят моловете, а от 29-ти нощните заведения при използване на не повече от 50% от капацитета им и носене на защитни маски за лице от персонала.

Преустановяват се посещенията в детски центрове, клубове, както и провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения. Културни и развлекателни мероприятия се разрешават при използване на не повече от 30% от капацитета на помещения. Фитнеси и спортни зали ще продължат да работят, но при спазване на противоепидемични мерки.

Възстановява се присъствените посещения за учениците, като от 12 април до 23 април присъствено ще се обучават учениците от 7, 8 и 10 клас, а 26-ти  до 29-ти –  учениците от 5, 9 и 12 клас. Изключение се прави за децата със СОП, при коиро учебния процес е възстановен. Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!