BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От 1 ноември стартира традиционната за страната и областта акция „Зима“.

Целта на полицейски дейности съвместно с партньорите по провеждане на акцията е да бъдат сведени до минимум пътните инциденти. Това заяви главен инспектор Асен Гешев, който е началник на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик. Той уточни, че по традиция тя ще протече в 3 етапа, като всеки един от тях ще е с продължителност по 10 дни. В началото акцентът ще е поставен върху водачите на велосипеди, през втория етап ще е насочен към пешеходците, а през третия – към водачите на моторни превозни средства. Засилените проверки имат за цел да подсетят водачите да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да припомнят на пешеходци и велосипедисти основните правила за безопасно движение в рамките на населените места и извън тях. В акцията ще се включат служители от сектор „Пътна полиция”, полицейските управления в Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Септември и Пещера.

Акцията се провежда в продължение на 27 години по инициатива на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР – ГДНП, отдел „Пътна полиция“, и Българския червен кръст. През последните години в партньорството се присъединиха Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!