BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обходен път ще ни спестява влизането в Бругас при пътуване по посока Варна

Утре – 23 юни, се отворят офертите в обществената поръчка за определяне на изпълнител при строителството на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Индикативната стойност на проекта е 52 910 000 лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет.

С изграждането на обхода транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София – Бургас, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в областния град.

Трасето на обходния път ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово – Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен – Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез.

Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!