BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областната преброителна комисия в Пазарджик проведе първото си заседание

Пазарджик В Областна администрация Пазарджик се проведе първото заседание на временната Областна преброителна комисия, назначена със заповед на председателя на Националния статистически институт, във връзка с 18-тото национално преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година. Председател на комисията е зам.-областният управител Йордан Кожухаров, секретар е Георги Щерев – началник на отдел „Статистически изследвания“ –  Пазарджик – Териториално статистическо бюро Юг. В състава на комисията са включени представители на: ТЗ ГРАО Пазарджик, ОДМВР Пазарджик, Общините Пазарджик, Велинград, Панагюрище и експерти от Областна администрация Пазарджик.

Националният статистически институт (НСИ) и Централната комисия по преброяването (ЦКП), съвместно с областните управители и кметовете на общините организират преброяването на населението и жилищния фонд, като органите, които осъществяват преброяването, са: Националният статистически институт, Централната комисия по преброяването, териториалните статистически бюра, областните и общинските преброителни комисии.

Областната преброителна комисия ще има задължения, свързани със съдействие и провеждане на преброяването в областта. Комисията ще информира Национален статистически институт и Централна комисия по преброяването в хода и провеждането на преброяването в областта, ще има задължението да приема докладите на общинските преброителни комисии, както и да изготвя доклад до ЦКП за предаването на всички преброителни материали в съответния отдел на Териториално статистическо бюро. По време на заседанието членовете на комисията приеха правилник за цялостната дейност на комисията, както и организационен план по подготовката и провеждането на преброяването на населението, с подробен график по дейности и дати. Съгласно организационния план, до 20 юни се провеждат заседания на общинските преброителни комисии. До 26 юни предстои набиране на  регистратори, които ще бъдат обучени от 6 до 10 юли и след това ще проведат обхода за регистрация, който е в периода от 10 юли до 15 септември. От 15 септември до 30 октомври ще се избират преброителите и контрольорите, а обученията им ще се проведат в началото на 2021 г.

Електронното преброяване чрез интернет ще стартира от 00:00 часа на 22 януари 2021г. и ще приключи до 24:00 часа на 31 януари 2021г. Преброяването с хартиена карта и преброители ще се провежда от 08:00 часа на 01 февруари 2021 г., до 20:00ч часа на 15 февруари 2021г.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!