BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НИМХ обяви прогнозата за декември, ще има ли сняг за Коледа?

Декември ще започне със сравнително топло време, с разкъсана средна и висока облачност, става ясно от прогнозата за времето, която НИМХ обяви.

През периода 2-4 декември, с преминаване на средиземноморски циклон, облачността ще се вплътни и от запад на изток на много места в цялата страна ще има валежи от дъжд, който с понижението на температурите в северозападната половина от страната ще преминава в сняг.

Около средата на първото десетдневие вероятността за валежи намалява, но се повишава вероятността за мъгливо време в низините сутрин. Температурите ще са близки до климатичните норми. През втората половина от първото десетдневие отново се повишава вероятността за синоптична обстановка със значителна облачност, валежи от сняг в по-голямата част от страната и температури по-ниски от обичайните за периода.

През второто десетдневие се очаква температурите да се повишат и да бъдат близки или по-високи от нормите, вероятността за валежи намалява. Отново ще се създадат условия за намалена видимост или инверсионна облачност на места в низините и котловините сутрин. Около средата на периода се повишава вероятността за процес със значителна облачност, валежи на повече места в страната и относително понижение на температурите.

През първите дни от третото десетдневие на месеца изгледите са за време без валежи и с температури близки до обичайните.

През последните дни от месеца се очаква температурите да се повишат и да бъдат над климатичните норми. Повишава се и вероятността за валежи от дъжд, в Северна България и високите полета – и от сняг.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!