BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мирослав Стоянов: Добри и отговорни хора върнаха изгубена дамска чанта

Мирослав Стоянов: Добри и отговорни хора върнаха изгубена дамска чанта

На снимката от ляво надясно: Михаил Караджов, Иван Манджуков, Светла Караджова

Здравейте,

Пиша ви по важен и значим /поне за мен/ повод. В това динамично и емоционално напрегнато ежедневие бих искал да ви разкажа за една чудесна случка. Тя ни дава възможност да пореден път да укрепим вярата си в доброто, в добрите хора, които са множество в нашия град.

Случката е от вчера, а аз станах неин случаен свидетел, докато отивах до Областната дирекция на МВР. Пред входа на Районното управление в Пазарджик видях една очарователна млада дама и двама млади и симпатични мъже до нея. Всъщност се оказа, че ги познавам – Светла Караджова, нейния съпруг Михаил Караджов и техния приятел Иван Манджуков, и тримата от Пазарджик.

Тези чудесни млади хора пътували по булевард „Георги Бенковски”. В близост до кръстовището му с „Христо Ботев” забелязали паднала дамска чанта. Тя се намирала направо върху пътното платно. Действали бързо, защото имало опасност някой „да си я познае”, взели я и от там поели в единствената правилна посока – полицейското управление в Пазарджик.

И ето ги тримата на входната врата на управлението. Дори стоят на разстояние един от друг, за да спазват правилата. При дежурния полицай се установило, че освен портмоне с определена сума пари имало още мобилен телефон, лични документи –лична карта и шофьорска книжка, дебитни карти, собственост на наша съгражданка.

Междувременно жената с ужас установила липсата на чантата си и от друг мобилен телефон набрала своя. Отсреща отвърнал полицейският служител, който я уведомил, че днес е късметлийка, защото е попаднала на тримата чудесни млади пазарджиклии. Щастливата жена обяснила, че в бързината забравила чантата на тавана на автомобила и така потеглила.

Ето за това си заслужава всичко ! Дори да се премине пред всякакви трудности и изпитания, нищо не е загубено. Нека си стоим в къщи и спазваме физическа /но не и социална/ изолация. Нека бъдем хора, да се отнасяме човешки, да приемаме всичко с любов и усмивка !

И накрая, в допълнение, ви информирам, че директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев изказва своята благодарност към тримата за тяхната честна, почтена и достойна за уважение постъпка! 

Мирослав Стоянов, ОДМВР-Пазарджик / pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!