BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Малчугани изработиха над 1000 мартенички за лекарите и пациентите на МБАЛ – Пазарджик

Над 1000 мартенички бяха дарени днес за работещите в МБАЛ-Пазарджик и болните, настанени в отделенията на лечебното заведение. Те са изработени от деца от детски градини, подготвителни групи и ученици от първи до четвърти клас на училищата в община Пазарджик.

С тях те участват в организирания от Общински детски комплекс-Пазарджик конкурс за изработка на мартенички „Баба Марта бързала“.

Деветгодишната Божидара Неделева от ОУ „Отец Паисий“, четиригодишната Елея Алексиева и петгодишната Ана-Мария Попова от детска градина „Радост“ изненадаха лекарите, медицинските сестри и санитарите от Спешно отделение с пъстри мартенички и картички, които децата от Пазарджик, с. Мокрище, с. Мало Конаре, с. Ивайло,с. Главиница и с.Говедаре, са измайсторили.

Трите момиченца поздравиха медиците и със стихче за Баба Марта и им пожелаха да са много здрави, за да продължат да помагат на хората и да ги лекуват.„Честита Баба Марта, мили деца! Пожелаваме ви да сте живи и здрави, бели и засмени и да не се разболявате . Радваме се, че се сетихте за нас и разведрихте натоварения ни работен ден с тези пъстри и красиви мартенички“, каза старшата сестра на Спешно отделение Ангелина Сотирова, след като получи дарените мартенички.

„Първи март винаги се е посрещал от нашия народ с голяма радост и празнувал като носител на вековна традиция. Закичвайки се с мартенички, прадедите ни са изразявали волята си за добруване, здраве и берекет.

Нека да продължим и спазим българската традиция, символ на надеждата“, казват организаторите на конкурса за мартенички. Пожеланията от децата и Общински детски комплекс-Пазарджик са на 1 март всички да закичим себе си и приятелите си с мартеници- да прогоним лошотията и да ни съпътстват само добри неща. Да си пожелаем здраве, дълголетие и късмет!

Източник: PZdnes

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!