BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекари обвиняват доц. Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение

Над 200 медици вече са се подписали под подписка с искане БЛС да санкционира доц. Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение, съобщава Право и здраве. Подписката е инициирана от д-р Сибила Маринова, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“-Велико Търново, с отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

Ето какво се казва в писмото:

„Уважаеми колеги, От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК.

Атанас Мангъров първо каза, че няма болни от коронавирус, после каза, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в предпазни костюми на всички медици, дните, прекарани в болниците без да виждат близките си, жертвите, които коронавирусът взе сред нашите колеги и стотиците заразени при изпълнение на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари. Открито призовава обществото да не спазва закона и правилата.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!