BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Криминалната хроника днес – наркотици, разкрит крадец и пияни шофьори

Служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик задържаха мъж от пазарджишкото село Ивайло заради притежаване на амфетамин и отглеждане на канабис. Действията на полицаите са осъществени под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик. В петък екипите на сектора извършили претърсване в жилището на 32-годишен жител на село Ивайло. В една от стаите на къщата криминалистите открили 23 растения от рода на конопа, всичките в начален стадии на развитие. Освен това са намерени три полиетиленови плика с около 27 грама амфетамин, електронна везна и консумативи за разфасоване на наркотици. Откритата дрога, прибори и консумативи са иззети, а притежателят им е задържан в ареста на РУ-Пазарджик. По случая се водят досъдебни производства под надзора на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик.

Криминалисти от РУ-Пазарджик установиха и задържаха извършител на домова кражба. През миналата седмица неизвестен отворил прозорец на къща намираща се в пазарджишкото село Мало Конаре. Така извършителят проникнал вътре и отмъкнал съхраняваните в една от стаите пари в банкноти от по 50 лева и 50 евро на обща стойност от 4800 лева. След подаване на сигнал за случилото се екипи на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик поели разследването. Не след дълго те установили, че автор на кражбата е 19-годишен малоконарец. Той е задържан, а по случая се води досъдебно производство.

Двама пияни водачи са установени по време на проверки в неделя. Вчера на булевард „България“ в Пазарджик автопатрул при сектор „Пътна полиция“ извършил проверка на „Форд“, чиито водач бил 47-годишен мъж от село Памидово. Последвал тест с дрегер, при който уредът отчел 1.99 промила концентрация на алкохол. Снощи в РУ-Септември се получил сигнал за самокатастрофирал „Опел“ на пътя между селата Карабунар и Виноградец. На мястото пристигнал автопатрул, а служителите тествали с дрегер 54-годишния шофьор от димитровградското село Скобелево. Оказало се, че той бил зад волана с 1.48 промила.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!