BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Контрабандни дънкови панталони и парфюми задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване” и Териториална дирекция Южна морска задържаха 3000 панталона  от плат „деним” и близо 1000 парфюма с лого на известни марки, при две проверки на МП Капитан Андреево.

Товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ за Швеция пристига на пункта на 31.07.2020 г. Шофьорът на автомобила, турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока, опакована в 798 колета. При извършване на щателна митническа проверка се установява, че в товарното помещение има 98 колета повече от декларираните, а в тях са открити недекларирани 3000 панталона от плат „деним”.

При друг случай, на 05.08.2020г. около 22 часа на входящо трасе пристига автобус с 35 пътници  на път за Румъния.  Превозното средство е селектирано за щателна проверка. Един от пътниците, румънски гражданин,  декларира пред митническите органи, че пренася 478 парфюма и тоалетни води, за които се установява, че са с лого на известни марки, сред които Versace, Dior, Chanel, Armani, Valentino. Ароматите са задържани поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.  В хода на проверката,  митническите служители откриват в най-вътрешната част на багажното отделение на автобуса, зад чанти с личен багаж, кашон с 482 парфюма и тоалетни води с логото на 13 световноизвестни марки. Установено, че укритата стока е на друг пътник в автобуса, също румънски гражданин.

Стоките са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Материалът Контрабандни дънкови панталони и парфюми задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево е публикуван за пръв път на Истинските новини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!