BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Колективна оставка в МБАЛ Велинград

Лекарите, медицинските сестри, акушерките и лаборантите от общинската многопрофилна болница във Велинград обявиха в открито писмо, че подават колективна оставка, съобщи БНТ. Сред мотивите на персонала на лечебното заведение е тяхното несъгласие с постоянно променящите се заповеди на Министерството на здравеопазването, РЗИ и НЗОК относно лечението на болни с COVID-19.

Управителят на болницата д-р Жеко Чешмеджиев обясни пред БНТ, че колегите му са подали оставки, защото са несъгласни с условията. Той каза, че те са задължение да лекуват пациенти с COVID наред със спешни пациенти. По негово мнение няма да се стигне до спиране на спешната помощ за града и общината, защото лекарите имат своя дълг.

Д-р Чешмеджиев каза, че в момента има 7 положителни случая, които се лекуват. Проблемът е, че болницата няма инфекциозно отделение и се смесват потоците на пациенти.

Председателят на синдикалната организация д-р Хрисчев обясни, че лекарите са разтревожени. С последната заповед отделението за сърдечно болни трябва да приема и пациенти с COVID.

Средната възраст на персонала на болницата във Велинград е 55 години. Те настояват да бъдат чути и да се дадат алгоритми, съобразени с конкретните условия, по които да се работи.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!