BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кои общини от областта са добрия и кои лошия финансов пример?

Министерство на финансите оповести данни за финансовото състояние на общините след първото тримесечие на годината.  5 общини от област Пазарджик попадат в негативните тенденции по отношение на бюджета.

На фона на присъствието на 4 общини от област Пазарджик в негативните финансови резултати, има и две, които са посочени като добър пример. Сред общините с най-добри параметри по отношение на финансова самостоятелност, финансова устойчивост и инвестиционна активност е община Панагюрище.

Община Пазарджик пък се нарежда сред общините с най-голямо намаление в размера на задълженията за разходи по бюджетите си, спрямо края на 2019 г., заедно със Столична община, Пловдив, Стара Загора и Монтана.

Като цяло обаче област Пазарджик е с най-голям размер на просрочените задължения по бюджетите по области с над 20 милиона лева.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!