BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Измамници звънят от Мали на шефа на ОДМВР, вижте защо

Измамници звънят от Мали на шефа на ОДМВР, вижте защоОт Областната дирекция на МВР в Пазарджик бихме искали да насочим вниманието на гражданите към евентуални позвънявания на мобилните телефони от номера с кодовете на далечни държави извън Европейския съюз, съобщи говорителят на ОДМВР – Мирослав Стоянов.

През последните дни в социалните мрежи се коментират различни случаи на обаждания от непознати номера, предимно от държави в Африка или островни държави, но всички извън Европейския съюз.

Характерно е, че позвъняването е много кратко и цели да накара ползвателя на телефона да върне обаждане.

Така абонатите от територията на страната ни рискуват да се „сдобият” с високи сметки за мобилен телефон, тъй като обаждането към въпросните номера е в пъти по-скъпо от тези към страни членки на ЕС.

Позвъняванията могат да са както към лични, така и към служебни мобилни телефони, а целта е една и съща.

Днес следобед дори на служебния телефон на директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев имаше две подобни изключително кратки позвънявания от телефонни номера с код +223, който е телефонния код на африканската държава Мали, поясни Мирослав Стоянов. / pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!