BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна санирането на малките блокове

От жилищната сграда на бул. „България“ №42 бе даден старт на строителните дейности по програмата за саниране на малки многофамилни жилищни сгради по ОП „Региони в растеж“.

Мерките за енергийна ефективност на сградата на бул. „България“ № 38, 40, 42 са на стойност 286 446,22 лв. без ДДС като строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от „ТОРИС БГ” ЕООД, гр. Пазарджик за срок от 30 дни от датата на съставяне на протокола за откриването на строителната площадка и определянето на строителната линия и ниво. Дейностите по упражняване на строителен надзор ще се изпълняват от ДЗЗД „ЕКО КОНСУЛТИНГ”, гр. Пловдив.

Община Пазарджик изпълнява два проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в град Пазарджик на обща стойност 7 330 450,67 лв. Финансирането е от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Проектите предвиждат по отношение на 35 многофамилни жилищни сгради да бъдат извършени дейности, свързани с внедряване на енергоспестяващи мерки, които водят до постигане най-малко клас на енергопотребление „С“ на сградите; мерки, свързани с подобряване на достъпа на лица с увреждания до сградите; мерки по конструктивното възстановяване/усилване, а за сградите, за които в доклада от обследването за енергийна ефективност е доказано постигане на икономия на първична енергия мин. 60% – и мерките, предписани като задължителни в техническото обследване.

При старта на санирането кметът Тодор Попов се обърна към пръсиствъщите с думите: „Искам да поздравя жителите на тази коорепация, с която символично даваме старт на този проект. Да поздравя жителите на всички кооперации, които бяха така любезни да бъдат наши партньори в този нелек проект. Да поздравя строителите, защото сега всички погледи ще бъдат вперени в тях“.

Кметът Тодор Попов помоли живеещите в блоковете да бъдат търпеливи, защото в началото всички ремонти са неприятни.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!