BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Десетки пожарникари и граждани почетоха паметта на свой колега-огнеборец, загинал по време на гасене на пожар в Белово на 07 септември 2000 година.

Днес се навършват 20 години от трагичната смърт на младши-лейтенант Кръстьо Стоянов, служител на РСПАБ-Пазарджик. Той загина по време на изпълнение на професионалния си дълг, докато участва в гасенето на големия пожар обхванал сградата на местното кино преди две десетилетия. Присъстващите поднесоха венци и цветя предпаметната плоча поставена в негова чест на входа на СОУ „Александър Иванов-Чапай“ в Белово. Нацеремонията присъстваха семейството на младши-лейтенант Стоянов, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Дудов, представители на Общинския съвет и администрацията на гр.Белово, пожарникари от районните служби в Пазарджик и Белово,ръководството и преподаватели от училището, граждани.

На това място преди 20 години той загуби живота си по време на изпълнение на служебните си задължения, докато водеше битка с огъня, като смел и самоотвержен пожарникар. Колко неусетно отминават годините, станаха вече 20, ще отлетят още много, но споменът за него ще продължава да живее в сърцата ни. Където и да се намираме винаги ще го споменаваме с добро, защото той остави у нас човешкото си и колегиално отношение. С тези думи се обърна към присъстващите на поклонението в двора на училището комисар Ангел Дудов. В знак на преклонение и уважение към личността на младши-лейтенант Стоянов всички застанаха на колене в едноминутно мълчание.

Материалът Десетки пожарникари и граждани почетоха паметта на свой колега-огнеборец, загинал по време на гасене на пожар в Белово на 07 септември 2000 година. е публикуван за пръв път на Истинските новини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!