BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Голям пожар на територията на община Септември

Навръх професионалния си празник екипи от огнеборци са на терен и гасят полски пожар в района на селата Карабунар, Виноградец и Памидово.

Първоначално на телефон 112 бил подаден сигнал за полски пожар в района на село Карабунар. По първоначални данни били обхванати сухи треви и ниска растителност. Към мястото били дислоцирани три противопожарни автомобила с екипи огнеборци от РСПБЗН-Белово и участъка в Септември.

Гасенето било силно затруднено от бързия и поривист вятър с чести смени на посоките и много сухото време. Екипите тъкмо локализирали разпространението му, когато възникнало второ огнище в района между селата Карабунар, Виноградец и Памидово. Той обхванал освен сухи треви и стърнища и лозови масиви, някои от тях обработваеми, а други необработвани. На второто огнище са позиционирани 4 противопожарни екипа, като в помощ на колегите си е пристигнали пожарникари със специализиран автомобил от РСПБЗН-Пазарджик. Работата към ограничаване на разпространението на огъня продължава, като усилията са насочени това да се случи преди настъпването на нощта. Работата е затруднена допълнително от високите температури, сухата като барут растителност и бурния поривист вятър. Работата на огнеборците на терен продължава !

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!