BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Въоръжен ограби бензиностанция в Главиница

Двама мъже извършили въоръжен грабеж на бензиностанция са задържани от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

Дръзкото престъпление било извършено около 03 часа сутринта вчера в бензиностанция, намираща се в пазарджишкото село Главиница.

В обекта влязъл млад мъж с качулка на главата и тъмна медицинска мака на лицето. Непознатият извадил нож и заплашил работещия в бензиностанцията 18-годишен служител. Той се уплашил, успял бързо на излезе навън и избягал. Тогава необезпокояван грабителят отмъкнал наличните в касата 580 лева и също избягал.

След получаване на сигнал за случилото се на мястото е извършен оглед от дежурна група при полицейското управление в Пазарджик, а периметърът бил блокиран от автопатрули. Криминалистите сформирали екип за изясняване на случилото се.

В резултат на неуморната им работа за по-малко от денонощие те установили и задържали извършителите на дръзкото престъпление.

Оказало се, че това са К.С.- 23г. и А.С.- 19г., и двамата от съседното село Алеко Константиново. По-големият е криминално проявен и е физическият извършител, а другият му бил съучастник, като му правил „отцепка“ и подпомогнал оттеглянето му след това.

В хода на процесуалните действия са намерени веществени доказателства имащи отношение към случая, в това число и ножа, с който е извършен грабежа. Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Разследването спрямо „дуото“ продължава под наблюдение на прокуратурата.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!