BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всички болници в областта ще приемат заболели с COVID-19, имаме готовност с 366 легла, вижте къде

Всички болници в областта ще приемат заболели с COVID-19, имаме готовност с 366 легла, вижте къде

Всички болници на територията на областта ще разполагат с отделения, в които ще се лекуват заразени с коронавирус. Общият брой на болничните легла в региона е 366.

Това става ясно от нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев,  с която определя лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.

12 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас. С тях общият брой на случаите става 276. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб.
Новите случаи на коронавирусната инфекция са установени, както следва: три в Бургас, четири в Пловдив, четири в Инфекциозна болница, София, и един в Кюстендил.
Със 7473 легла, които да обслужват болни с коронавирусна инфекция, разполагат лечебните заведения  у нас. От тях 1137 са в болниците в София. Интензивните легла са общо 1347, като 518 от тях са в столичните болници. Това посочи началникът на ВМА.
До момента са извършени 6454 лабораторни изследвания по метода PCR, уточни още председателят на Щаба.

В заповедта на здравния министър е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.

В заповедта е посочено и разпределението на болничните легла по лечебни заведения. / pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!