BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Библиотеката инвестира в здравето на хората

Регионална библиотека“ Никола Фурнаджиев“-Пазарджик закупи три UV-машини за стерилизиране на книги“ Book Sterillizer“, за да дезинфекцира книгите за своите читатели. Машините са перфектни за използване в публични и университетски библиотеки, училища, детски центрове и други. Стерилизират до 6 книги наведнъж за 30 секунди. Скъпоструващата техника осигурява 99,9 % ефективна защита срещу патогенни бактерии, предотвратява грип от нов тип А /H1N1/, вирус, зародиши, дизентерийна бацила, прах, бацил на дебелото черво, плесен, опортюнистичен вирус на инфекция, COVID-19 и други. Три UV лампи осигуряват максимална стерилизация. Докато книгите се стерилизират в машината, те се и дезодорират от освежител за въздух, инсталиран в устройството. Могат да се стерилизират и други предмети.

РБ“ Н. Фурнаджиев“ изказва благодарност на кмета на община Пазарджик г-н Тодор Попов, на зам.-кмета Петър Петров, на Георги Гайдаров, директор на Дирекция „ Бюджет и общинска собственост“, на  Даниела Щерева, началник на отдел“ Бюджет и отчетност“ и на Гергана Табакова, директор на дирекция „ Образование и култура“ за възможността библиотеката да инвестира в закупуването на тази необходима за дезинфекциране на книгите техника. Трите UV-машини за стерилизиране на книги вече работят в „Заемна за възрастни“, в хранилището и във Филиала на Детския отдел на РБ“ Н. Фурнаджиев“ и читателите могат вече да бъдат спокойни, че книгите, които ползват и заемат от библиотеката, ще бъдат безопасни за здравето им.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!